LEDARFORUM - BASEN I FÖRETAGETS STRUKTUR OCH KULTURARBETE.

BAKGRUND
Många människor i organisationer och företag upplever ett tomrum. Det saknas tid och plats att stanna upp och reflektera över vad man håller på med och om de prioriteringar man gör är de riktiga. Frågan om man verkligen agerar utifrån att skapa värde för kunden ställs alltför sällan. Det saknas utrymme för ledarna att prata sig samman om vad som är viktigt just nu och behöver prioriteras. Det saknas förståelse mellan avdelningar. Drivkraften och motivationen är på väg att sina.

SYFTET MED LEDARFORUM
Att skapa en kontinuitet i företagets och organisationens verksamhets-, affärs-, lönsamhets- och ledarskapsutveckling genom att fokusera på följande områden.

  • Strategier och affärsplaner.
  • Struktur och kultur frågor
  • Kundvärdebaserat affärsmannaskap och lönsamhetsarbete.
  • Förändrings- och förbättringsarbete.
  • Intressebaserad problemlösning.
  • Ledarskapsfrågor.


ARBETETS UPPLÄGGNING
Grundtanken är att forumet bygger på regelbundna möten över en längre tidsperiod.  Innehållet vid respektive tillfälle utvecklas utifrån företagets och organisationens behov och aktuella frågeställningar. Vår erfarenhet är att det behövs minst två möten per år och vid viktiga förändringar kan ytterligare något möte behövas. Varje möte bör vara två dagar och genomförs då på internat, detta för att vi ska få tid att i lugn och ro skapa utrymme reflektion och dialog.

                                                                                                                                                                                            Tillbaka